Αναζήτηση
Δημοσκοπήσεις
Θεωρείτε ότι η δημοτική αρχή τηρεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες;Poll plugin by www.kiato.eu
Νέα


  • Δείτε τις αναρτήσεις του Δήμου Σικυωνίων
Live ΕπικοινωνίαΚαιρός
Διαχείριση

Κιάτο

Το Κιάτο είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Σικυωνίων ανήκει στο Δ. Δ Σικυώνος και έχει πληθυσμό 9. 743 κατοίκους.

Στο κέντρο της πόλης απέναντι από το Δημαρχείο και την κεντρική πλατεία του Κιάτου βρίσκεται το λιμάνι. Η λειτουργία του είναι εμπορικού χαρακτήρα και εξυπηρετεί κυρίως την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων της περιοχής που εξάγονται από τα συσκευαστήρια της ευρύτερης περιοχής (Κορινθιακή σταφίδα, σουλτανίνα, λεμόνια κ. λ. π) καθώς και εισαγωγές ξυλείας, πατάτας κ. λ. π.

Η επέκταση και εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου έχει συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει τη περιοχή. Στο σχέδιο πόλης του Κιάτου στο Άλσος της Παναγίας βρίσκεται ένα αξιόλογο μνημείο η παλαιοχριστιανική Βασιλική.

Το μνημείο παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Το Κιάτο αποτελεί μεγάλο αστικό κέντρο του Νομού, με έντονη τουριστική και εμπορική κίνηση και πληθυσμό 9.743, βάσει της απογραφής του 2001.

 

Διαθέτει σημαντικό λιμάνι, που αποτελεί κόμβο για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής και αλιευτικό καταφύγιο για τους από θαλάσσης επισκέπτες.

 

Η παραλία του Κιάτου είναι η μεγαλύτερη της Κορινθίας και θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου ενώ τα ταβερνάκια, τα ουζερί, τα beach bars και τα café που υπάρχουν κατά μήκος της, ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.   

 

Η πρόσβαση στο Κιάτο είναι εύκολη, με χρήση λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ. και με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από Αθήνα.