Αναζήτηση
Δημοσκοπήσεις
Θεωρείτε ότι η δημοτική αρχή τηρεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες;







Poll plugin by www.kiato.eu
Νέα






  • Δείτε τις αναρτήσεις του Δήμου Σικυωνίων
Live Επικοινωνία



Καιρός
Διαχείριση

Σικυώνα

Ο Δήμος Σικυωνίων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος στο Νομό Κορινθίας, με 19.455 κατοίκους, έχει έκταση 171.268 στρέμματα και αποτελείται από το Κιάτο που είναι και έδρα του Δήμου και 16 παράλια, ημιορεινά και ορεινά χωριά.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ που αξίζει να επισκεφτείτε:

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λέχοβας

Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λέχοβας είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του βουνού Τιτάνη Βέσεζα (1.207μ) σε υψόμετρο 1.050 μ, στην ορεινή Κορινθία.

 

Το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας

Όπου πρωτοπαίχτηκε για πρώτη φορά αρχαίο δράμα στην Ελλάδα. Δίπλα στο θέατρο βρίσκονται τα ερείπια του Γυμναστηρίου-Παλαίστρας, του βουλευτηρίου, ένας αρχαϊκός ναός και τα ρωμαϊκά λουτρά που έχουν μετατραπεί σε Αρχαιολογικό Μουσείο με 650 σπουδαία ευρήματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τις ανασκαφές στην ομώνυμη αρχαία πόλη).

 

Ακρόπολη Αρχαίας Τιτάνης

Εκεί αναπτύχθηκε από την αρχαιότητα ονομαστό Ασκληπιείο, ένα από τα αρχαιότερα στον ελληνικό χώρο. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τα υψηλά τείχη της οχυρωμένης ακρόπολης των ελληνιστικών χρόνων, πάνω στην κορυφή του απόκρημνου βράχου.

 

Παλαιοχριστιανική Βασιλική Σικυώνας

Βρίσκεται δίπλα στον σημερινό ναό της Παναγίας, στο Κιάτο. Χτίσθηκε στις αρχές περίπου του 5ου αιώνα και φαίνεται ότι κάλυπτε λατρευτικές και θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων, επισκεπτών και ταξιδιωτών που έφθαναν στο λιμάνι. Εγκαταλείφθηκε από άγνωστη αιτία και μετατράπηκε σε νεκροταφείο.

 

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Ο Αστρονομικός Σταθμός Κρυονερίου ιδρύθηκε το 1972. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Κρυονέρι. Κάθε Αύγουστο, το ΙΑΑ οργανώνει στον Σταθμό Κρυονερίου ημέρες "Ανοιχτών Θυρών" στην διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις κοινού.

 

Αισθητικό Δάσος Μουγγοστού

Η συνολική έκταση του δάσους είναι 7.185 στρέμματα. Βρίσκεται νοτιοδυτικά από το χωριό Σούλι. Ανήκει στους πρώην Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και Στυμφαλίας. Είναι ένα φυσικό δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη.

 

Δείτε επίσης Φενεός Στυμφαλία Τρίκαλα Κορινθίας Ξυλόκαστρο

 

Δημοτικά Διαμερίσματα

Δήμου Σικυωνίων

Παρακαλώ επιλέξτε...